Informaţii

PRIETENIA !

PRIETENIA LA NEVOIE SE CUNOASTE !

Membri : 24
Activitatea Recentă : Oct 9, 2013

Forum de Discuţii

LA O CEASCA CU CAFEA.......

Începută de peta. Cel mai recent răspuns de Schek Iuliana Oct 9, 2013. 1 Răspuns

Inapoi la prietenia

Începută de Vicky Mai 17, 2011. 0 Răspunsuri

Panou de comentarii

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al PRIETENIA ! !

Comentariu publicat de Schek Iuliana pe Septembrie 15, 2013 la 1:30pm

Pe parcursul vietii am ajuns să să spun cu fermitate că am patru prietene. Prietene adevarate. Dacă sânt sigura? Cine mă vede zâmbind stie că e ceva divin pentru mine,o divinitate ce doar eu o am aparte, diversă de majoritatea persoanelor. De ce cred asta? Pentru că am convingeri diverse și am așteptari diverse de la viată. Aceste creaturi , patru femei, pentru mine se deosebesc doar prin faptul că au intrat în viața mea in perioade diverse. Sânt persoane fantastice, minunate, persoane care îmi luminează întunericul când apare, sânt o parte din existența mea. Prima a apărut Marika, o unguroaică brunețica micuța cu limba tăiată care spune mereu lucrurilor pe nume, în discuții presare mereu ceva amuzant și copilăros.Ne întâlnim rar dar reușim să continuăm mereu unde am încheiat ultima oară. Următoarea este Lăcrimioara o fiintă plină de dragoste pentru munca ei și o capacitate de a înțelege viața într-o manieră deosebit de clară. Dificultățile ce a întâmpinat în viată au făcut-o puternică ,foarte înțelegătoare și deosebit de înțeleaptă.  M-a ajutat enorm să îmi schimb modul de a gîndi.  Apoi s-a ivit Erzsike .Ea are un mod scurt de explicare dar concis.Muncește ca un robot ce nu se poate opri, stie că și-a asumat mult dar a făcut-o mult timp iar acum ea a devenit robotul celor din jur sper să reusesc să o încetinesc măcar un pic. Draga de ea, e dragoste din cap până în picioare pentru tot ce face. Încet a intrat în viața mea și Aurica. Cine este ea pentru mine? O legenda vie care a șocat multa lume din jurul ei cu modul de existență, a provocat invidie în multe persoane  dar ea trece peste toate urmăndu-și drumul fără să schimbe direcția chiar dacă obosește uneori puternic. 

   Pâna aici nimic care să fie deosebit.

  Ceea ce ne unește este faptul că sântem una în viața alteia exact când  apar ziduri greu de trecut, perioade cu experiențe dificile . Sântem parcă în umbra celeilalte, sosim fără să anunțăm, fără să fim chemate exact când  este nevoie de o vorbă bună sau o mâna de ajutor. Mă consider o personă foarte bogată . 

Comentariu publicat de ilie cristea filip viorel pe Septembrie 1, 2013 la 1:03am

*** Prietenul adevărat, iubește oricând,iar în suferință îți este ca un frate.       *** Prieteni sunt de 2 feluri: 1.sinceri(mai puțini 2. perfizi(ca muștele)               *** Prietenu adevărat este lângă tine, când treci prin suferință, durere, te ia de mână, te mângâie cu vorbe pline de căldură sufletească, suferă, plânge cu tine, este gata să facă orice să-ți aline durerea, până intr-acolo, că se bagă sub crucea ta să îți ajute să o duci mai departe,,,***  *** O vorbă spusă la timpul ei seamănă cu un **Coș de Aur, cu mere de Argint în el,,,***

Comentariu publicat de ilie cristea filip viorel pe Septembrie 1, 2013 la 12:52am

M-am ridicat, de dimineață, precum un bezmetic, si mi-am vărsat cafeaua în papuci, când să mă-ncalț soneria urlă, iar eu mă reped desculț să văd cine-i  ? ce să vezi câinele suna, asta tărășenie, îl las in casă că doar afară ploua cu găleta, când îmi revin din amorțirea somnului constat că nu mai este cafeaua pusa de curând în cească, nu stiu ce să cred sunt stafii in casă ? mă uit la câine, nici că-i pasă, se linge pe bot, că era cu dulceata,,,

*** Așa se-ntamplă uneori, când te trezesti, in zori de zi !                                 No iaca, ce păți ! Mă scuzati de întâmplare,                                                 Dar vroiam sa vă mai scot din delectare,                                                       Sau din amorțeala dimineții, să mai râdeți, că doar de aceea sunt prietenii,  Vă rog fiți atenți la animalele de casă, la pisică sau la cîine, că poate pățiți ca și mine ! ***

Comentariu publicat de ilie cristea filip viorel pe Septembrie 1, 2013 la 12:37am

http://www.youtube.com/watch?v=DuG1eEedXRc

*** Cu drag complectare la Înatmplare ! Vizionare și audiție placută, cu drag al vostru prieten Pilu ! ***

Comentariu publicat de DOBRIN MARIA pe Iunie 24, 2013 la 6:14pm

Am citit cu incantare toate comentariile despre prietenie. O prietenie se leaga foarte usor, dar este greu , in timp s-o stii s-o pastrezi. Prietenii sunt multi, dar trebuie sa stii sa-i  sortezi si asa ajungi la unul sau...

Exista prietenie adevarata, am o prietena adevarata!

Comentariu publicat de Aldea Ciprian pe Aprilie 2, 2012 la 6:34pm

  ”Prietenul la nevoie se cunoaste,deci ajuta-l cand are greutati,aceasta inseamna jertfa cateodata,inseamna sa renunti la ceva valoros in beneficiul lui.Poate esti nevoit sa renunti la o calatorie in strainatate pentru a-ti ajuta prietenul si pentru ai fii aproape cand are nevoie de tine.”

“Accepta-l pe prietenul tau asa cum este.Probabil ca,la fel ca si el,ai obiceiuri sau defecte care il enerveaza.Dar nu va intrerupe relatia voastra din aceasta cauza daca e un prieten adevarat.”

“Daca greseste fata de tine,fii gata sa ierti,daca tu gresesti fii gata sa-i ceri iertare.Astfel,prietenia voastra va inainta perfect.”

“Daca ai succese mai mari decat el,nu te considera superior,mai degraba incurajeaza-l,iar daca are realizari mai mari ca tine nu-l invidia si bucura-te impreuna cu el.” 

“E bine sa ai in vedere ca daca ai o relatie de prietenie cu o persoana de sex opus,te poti astepta ca prietenia voastra sa se transforme foarte usor in dragoste.”

1.Bogatia o apreciezi dupa ce ai primit-o,prietenia o apreciezi dupa ce ai pierdut-o.

2.Adevaratul prieten e acela care nu trece nimic cu vederea dar iti iarta totul.

3.Departarea nu poate distruge niciodata o prietenie adevarata. 

4.O comoara nu este intotdeauna un prieten,dar un prieten adevarat e cea mai pretioasa comoara.

5.Nu vinde ieftin prietenia veche, caci vei plati scump pentru cea noua.

6.Singurul lucru pentru care merita sa lupti este prietenia adevarata.

7.In viata,daca ai de ales intre suflet si frumusete,alege sufletul,caci el intrece orice frumusete.

8.Prietenul adevarat este acela care te sfatuieste spre bine si nu acela care iti lauda nebuniile.

9.Sa nu legi prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta.

10.Prietenul sigur il cunosti din imprejurari nesigure.

Comentariu publicat de Liliana Tirel pe Martie 11, 2012 la 10:54pm

Bine v-am găsit! O Primăvară fericită tuturor!

     PRIETENIA... FLOARE RARĂ!!Prietenia este uneori ca o floare de păpădie...! 

 PRIETENIA devine floare de păpădie când Nu ştii ce vrei! Ce simţi! Când apare neîncrederea  ... şi minciuna ... şi încăpăţânarea prostească ... şi suspiciunea... şi mai ales, lipsa de comunicare... şi influienţa asa-zişilor,, prieteni''!Când vrei să primeşti ... nu să şi dai suficient! Nimănui nu i se cuvine Nimic! Trebuie să Meriţi pentru a avea drepturi! Banalităţi ce fac să devină banală aşa zisa Prietenie ... şi se destramă, pentru că unul dintre cei doi ajunge la saturaţie de atâtea mofturi inutile! Prietenia nu este un teren de luptă,,care pe care''! Este respect ... şi încredere ... şi comunicare ... şi sinceritate... şi drepturi ... dar şi obligaţii!  Este stimă de sine ... şi faţă de celălalt! Şi dacă nu sunt toate acestea,  mai bine să se destrame, decât să agonizeze!Ce a fost frumos odată se transformă în indiferenţă... lipsă de valorizare. Ceva ce Este ... dar Nu Este! Numai de cei doi depinde ca Prietenia să reziste la distanţă ... care nu trebuie să fie un impiediment!! Dimpotrivă! Obstacolele ar trebui s-o facă mai puternică ... invincibilă în faţa greutăţilor vieţii!!! ... pentru că de fapt ...  Atât au!!! Iar de la Prietenie ... la Dragoste ...la Ură ... nu este decât un pas ... un,, pas mic pentru omenire'' ...dar Uriaş pentru Prietenie!  

Comentariu publicat de Vicky pe Mai 17, 2011 la 8:53pm
Sfant lucru, dar, e prietenia si vrednic nu numai de cinste, ci si de vesnica slavire: caci ea e mama cinstei si-a darniciei fara margini, e sora cu recunostinta si mila crestineasca, vrajmasa juruita a urei si-a zgarceniei si-i gata orisicand, fara s-astepte rugaminti, sa faca pentru altul ceea ce asteapta sa faca si acela pentru dansa.
Azi binefacerile ei arareori si-arata fata, din pricina si spre rusinea prea ticaloasei lacomii si firii omenesti, care slujindu-se mereu si fara preget doar pe sine, a surghiunit-o pe vecie de pe meleagurile noastre !
Comentariu publicat de ababei cristina pe Mai 17, 2011 la 10:50am
Dragii mei prieteni ,ma bucur ca existati si ca impreuna vom schimba fata lumii si ne vom aminti  impreuna de  ,darurile minunate care ni la dat Dumnezeu: sa putem iubi ,ierta si accepta ..va iubesc mult si primiti toata iubirea mea care vine din locul sacru ...pacea fie cu noi
Comentariu publicat de Lucretia Ionescu Buiciuc pe Martie 6, 2011 la 6:41pm

"Să ai puţini prieteni. Din tine nu ieşi.
Căci prea des falsitatea credinţa ne-o înfrânge.
Când ţi se-ntinde-o mână, înainte de-a o strânge,
Gândete-te ca poate te va lovi-ntr-o zi."..Omar Khayyam

 

Membri (23)

 
 
 

 

      Vă invităm pe ESENŢE, pentru a ne cunoaşte ca prieteni sau creatori de frumos.
Este un site literar apolitic. Creaţiile vor fi postate la rubrica GRUPURI -secţiunea Atelier Poezie sau Proză sau pe blogul personal.
După prelucrare, creaţiile vor fi adăugate în bibliotecă, de unde cele mai reprezentative vor fi publicate în Cartea Virtuală lunar, iar la trei luni vor fi publicate, cu acordul dumneavoastră, într-un volum tipărit.
Să folosim diacritice, în respectul limbii române!
Nu admitem reclame personale sau ale altor site-uri pe ESENŢE.
Fotografii şi video se vor încărca doar în rubricile de care dispune fiecare membru. Vă dorim clipe plăcute petrecute împreună!
Cu aleasă consideraţie şi mulţumiri,
Administraţia

 

    Grup donaţii - ESENTE -

http://nicustancu48.ning.com/group/esentemembriiactivi

creatorul reţelei

Nicolae Stancu

administratori

Sanda Nicucie

Daniel Bratu

Nicoleta Cimpoae

 

Despre

Stancu Nicolae a creat această reţea Ning.

© 2015   Created by Stancu Nicolae.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor