REGULAMENT

REGULAMENTUL REŢELEI LITERARE „ESENŢE” 

 

I. DEFINIŢIE ŞI ADMINISTRARE:

1. Reţeaua „ESENŢE” este un site apolitic.

2. Acest site promovează creaţiile literare şi artistice personale, scriitorii şi artiştii, indiferent de recunoaşterea lor publicǎ.

3. Acest site încurajeazǎ relaţionarea şi socializarea membrilor săi în cultul prieteniei şi comunicării, în limitele unui comportament civilizat.

4. Administrarea site-ului este efectuată de către administratorul unic, domnul Nicu Stancu, şi moderatori cu atribuţii de verificare, aprobare sau anulare a postărilor și comentariilor ce contravin regulilor site-ului.

5. Reţeaua „ESENŢE” se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor personale înscrise de către membri în site. Nu va vinde, nu va oferi adresele de e-mail ale membrilor nimănui, nu va încuraja spam-ul. Confidenţialitatea încetează în momentul în care instituţiile abilitate ale statului solicită date în vederea soluţionării unor cazuri de infracţiune.

 

II. REGULI DE POSTARE PE REŢEAUA „ESENŢE”:

1. Toţi membrii se obligă să respecte Legea dreptului de autor (Legea nr. 8/1996). „ESENŢE” interzice şi sancţionează plagiatul de orice natură, literar, fotografic sau audio-video.

2. Materialele publicate şi conţinutul acestora sunt în răspunderea autorului.

3. Materialele publicate (bloguri, comentarii la bloguri, comentarii în paginile personale ale membrilor, status-uri etc.) nu vor conţine expresii pornografice, jigniri, calomnieri la adresa altor membri din reţeaua „ESENŢE” sau la adresa altor persoane, oricare ar fi ele.

4. Forumul reţelei „ESENŢE” va fi utilizat numai pentru discuţii pe teme literare, de artă, filozofie, muzică, sentimente şi orice alte „ESENŢE” de frumos. 

5. Paginile personale vor fi utilizate la libera alegere, cu mențiunea că membrii „ESENŢE” trebuie să evite supraîncărcarea acestora cu imagini kitsch, glitter graphics, fotografii sau texte copiate de pe Internet.

6. Relaţionarea personală între membrii site-ului se va face prin intermediul mesageriei private. 

7. Membrii „ESENŢE” sunt rugați ca la fotografia de profil să posteze o poză personală. 

8. În reţeaua „ESENŢE” nu se admit profiluri ascunse.

9. Spiritul comunicării deschise recomandă necrearea de mai multe conturi ale aceleiaşi persoane.

10. Reclamaţiile sau eventualele propuneri şi considerente vor fi transmise administratorului sau moderatorilor, fie în topicul deschis special pe forum la rubrica ADMINISTRATIV, fie în mesaje private.

 

II.A - POSTĂRILE PE BLOG 

1. Blogurile se vor utiliza în scop exclusiv literar, postându-se numai creaţii personale (poezie, proză, epigrame etc.).

2. Se pot posta maximum două texte pe zi. 

3. Din respect pentru limba română, membrii scriitori sunt obligați să folosească diacritice la redactarea textului şi să se îngrijească de forma finală a textului, din punct de vedere gramatical, pentru o calitate optimă a postării respective. 

4. Comentariile la textele postate pe blog, pentru lecturarea de către ceilalţi membri ai reţelei, nu vor conţine expresii jignitoare şi nu se vor redacta cu majuscule. Ele trebuie să privească exclusiv textul poeziei, nu autorul sau alte lucruri care nu au nicio legatură cu poezia. Orice abatere de la această regulă va fi sancţionată de editori cu ştergerea comentariului. 

5. Răspunsurile la comentariile postate, de mulţumire sau explicative, se vor posta tot drept comentarii la blog, evitându-se însă supraîncărcarea rubricilor de creaţie. După caz, pentru explicații sau răspunsuri mai ample se vor folosi paginile personale ale membrilor.

6. În reţeaua „ESENŢE” nu se admit bloguri închise, fiind un site de creaţie literară liber la comentarii, în care se urmărește ridicarea calităţii literaturii postate. 

 

II.B - FOTOGRAFII ARTISTICE

1. Sunt admise numai fotografii artistice realizate personal de către membrii „ESENŢE”, nefiind admise preluările de pe site-uri de specialitate sau de pe Internet, în general.

2. Nu se admit fotografii personale sau de familie. Dacă se dorește neapărat, acestea se pot posta în paginile personale, evitându-se însă supraîncărcarea cu astfel de imagini.

3. Pozele de la diverse evenimente (lansări de carte, vernisaje, expoziții) sunt admise doar în măsura în care la evenimente au participat și membri ai rețelei „ESENŢE”.

4. Din respect pentru arta fotografică și privitori, fotografiile postate trebuie să fie de bună calitate, clare, cu o încadrare corespunzătoare. Se vor evita fotografiile supraîncărcate, suprapunerea de imagini (în cazul în care efectul obținut nu este unul artstic), trunchierea subiectului sau apariția în cadru a unor elemente care nu au de-a face cu tema fotografiei (degete, umbre, pete, obiecte care pot strica estetica fotografiei etc.)

5. Este de preferat ca subiectele alese să fie cât mai diverse și se va urmări ca, pe lângă o calitate bună, fotografiile să fie expresive, să transmită un mesaj, o idee. 

6. Se va evita marcarea fotografiilor cu data și ora la care au fost realizate. 

7. Fotografiile postate vor avea o denumire sugestivă, în ton cu subiectul prezentat. Se va evita codificarea dată de camera foto. 

8. Se recomandă semnarea fotografiilor cu numele sau pseudonimul persoanei care le-a realizat.

9. Se pot posta maximum trei fotografii pe zi.

10. În reţeaua „ESENŢE” nu se admit postări închise, fiind un site liber la comentarii, în care se urmărește ridicarea calității fotografiilor.

 

II.C - MATERIALE VIDEO

1. Este de preferat ca materialele video să fie realizate de membrii „ESENŢE”. În cazul în care videoclipurile sunt preluate de pe anumite site-uri de specialitate, se va menționa sursa materialelor.

2. Se pot posta maximum două fişiere video pe zi

3. În reţeaua „ESENŢE” nu se admit postări închise, fiind un site liber la comentarii. 

 

III. MĂSURI ADMINISTRATIVE:

1. Administratorul sau moderatorii îşi rezervă dreptul anulării contului persoanei care se abate de la principiile enunţate mai sus, după o preavizare a userului respectiv.

2. Moderatorii, în mesajele de bun venit, vor adresa rugămintea luării la cunoştinţă a acestui regulament de către toţi userii invitaţi în „ESENŢE”. 

Vă mulţumim! 

Cu prietenie şi consideraţie,

 Administraţia

NOTĂ:

Acest regulament se aplică şi pentru postările anterioare. Vă mulţumim pentru înţelegere! 

Vă mulţumim că existaţi în „ESENŢE” de frumos al vieţii. http://nicustancu48.ning.com/forum

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ESENTE !

Alătură-te reţelei ESENTE

Comentariu publicat de Alexe Raul pe August 5, 2015 la 4:11pm

dl Boris Mehr Barbarus, nu are rost...

:)

Comentariu publicat de daniel melinte pe Decembrie 6, 2014 la 7:01pm

Pentru toti oamenii

Comentariu publicat de Romeo Tarhon pe Septembrie 18, 2013 la 6:42pm

În conformitate cu următoarea clauză a regulametului  - ”Acest site încurajeazǎ relaţionarea şi socializarea membrilor săi în cultul prieteniei şi comunicării, în limitele unui comportament civilizat.- vă rog eliminați de pe acest site  userul Nicolae Munteanu ale cărui comentarii dușmănoasăe, provocatoare, jignitoare stânjenesc deja mai mulți membri ai rețelei.

Comentariu publicat de ionita ion pe Martie 3, 2013 la 8:43am

Nu aş vrea să mă întelegeţi greşit, dar simt nevoia să-mi exprim admiraţia pentru iniţiatorii acestui site. Sunt încântat să constat că avem multe talente şi îi felicit pe cei care le-au dat posibilitatea să se facă cunoscuţi, să li se facă observaţii utile cu privire la calitatea lucrşrilor.

Mi-ar pare tare rău să se desfiinţeze acest site (aşa cum am citit un anunţ). În ce mă priveşte, deşi veniturile mele sunt modeste sunt gata să contribui cu o sumă de 50 lei/lunar la cheltuielile administrative.

Toate cele bune  

Comentariu publicat de pop ioana elena pe Februarie 10, 2013 la 6:43pm

Va rog ca  deocamdata sa intrerupeti mail - urile ptr mine ( din motive personale o perioada nu voi mai putea sa imi urmaresc mail - urile si nu are rost sa adun un nr mare necitite). Va voi anunta cand voi reveni pe aceasta pagina, pana atunci va multumesc mult si va urez mult succes in continuare.

                             Cu toata consideratia si prietenia, Ioana

Comentariu publicat de Florin Alex P pe Noiembrie 21, 2012 la 9:28pm

Ce sa-ti spun!

Comentariu publicat de Gheorghe Cornel ROSCA pe Septembrie 8, 2012 la 8:47am

Bună ziua!
Iniţial am dorit să comentez celelalte comentarii la Regulament. Deşi "mic", l-am preferat "articol" de Blog. Şi pentru că mi-a plăcut, mai întâi l-am publicat la mine, în blogspot.
Fără ordine şi legi, însăşi Natura nu ar mai exista. Orice demers este binevenit, iar finalizarea se verifică în timp prin problemele ce se ivesc. Probabil că nu a existat o dezbatere largă (aşa-zis democratică!), însă rezultanta este operaţională.
Deci, Regulamentul există şi trebuie respectat!
Se pot face însă, Propuneri de îmbunătăţire, argumentate! La o prima citire, deja au mijit două idei, încă neclare; mai au de aşteptat, eu fiind un membru cu o slabă activitate - deocamdată mă abţin, conformându-mă.
~
Cornelius, :)

Comentariu publicat de Costel Suditu pe Iulie 2, 2012 la 9:36pm

Ordine şi disciplină

E prostia mai puţină!

Bun regulamentul!

Felicitări! ... dar dacă se mai schimbă, să ne ţineţi la curent.

Cu stimă!

Comentariu publicat de Stelian Platon pe Mai 31, 2012 la 6:54pm

Nea Ioane (ce nume  de slugă...) ai un nume predestinat. De aceea nu ai nici un habar de limba în care scrii. Ești penibil. Văd că îmi stâlcești numele fiindcă e nou pentru tine. Nu ai auzit așa ceva. la voi în mahala se știe de Ion. Da trăiesc în cenzură adică educație și nu te invidiez că tu trăiești acolo în ”libertate”, ca să nu zicem haos. Săracule. Dacă eu sunt „pupin”, tu ești un șobolan căruia îi pot rupe botul scurt fără protocol. Ai grijă cum vorbești malamutule. Administrația nu a făcut decât să atenționeze pe cei sprinteni ca tine, că aici este un mediu de cultură (dacă ai auzit de așa  ceva). Nu coprocultura care te face să salivezi, și nici cultura porumbului de toamnă.

Comentariu publicat de RADUS ION pe Mai 31, 2012 la 11:06am

Dle Stelica Planton,a-ti inteles gresit.

1.nu sant impotriva regulilor, pardon ,regulamentelor de orce fel.Am tras doar un semnal.

2.Nu am primit nimic pe gratis nici atunci si nici acum,cat despre America,ea nu poate fi pusa in contest,dle planton,Romania este altceva.Probabil ca deaceea ai plecat pentru a trai in "cenzura" dl pupin de administratie.

 

Comentariu publicat de Stelian Platon pe Mai 30, 2012 la 10:01pm

Regulamentele au menirea asigurării unei normalități, asigurarea unei conduite necesare în orice activitate pe lumea asta, și mai ales respectarea reciprocă a membrilor unei comunități. Fără a instaura un regulament, nu există nici societate nici omenie și nici activitate. Să luăm aminte că atât flora cât și fauna pe această planetă au reguli după care își pot asigura existența. Din nefericire în rândul bipezilor din țara noastră, apare imediat ideea de cenzură, și mai ales le amintește de „vremurile de tristă amintire”. Greșit total pentru toți acești îndreptățiți la libertate fără frontiere. Spun asta din două motive:

    1. „vremurile” care le vin în minte nu au fost de tristă amintire. Ăsta este sloganul celor care au distrus după 1989 întreaga Românie. Aproape sigur că azi, ei sau părinții lor, trăiesc și se procrează într-o casă dată gratis de Ceaușescu. Nimic nu suportă comparație cu opera de distrugere planificată de cei de azi.

     2. Libertatea de expresie (limba română pe cale de atrofiere totală), și libertatea de „fac ce vreau și când vreau cu oricine, (vezi educația, sănătatea, justiția), pe care și-o doresc dușmanii acestui regulament, dumnealor o și au deja.

     Și ca încheiere le-aș recomanda să citească mai atent în DEX, ce reprezintă cenzura. Iar dacă nu înțeleg totuși, pot veni aici în America unde societatea funcționează ca un angrenaj minunat întreținut de legislația reală, care are ca misiune, ghici ce? încadrarea cetățenilor în normele stabilite de către nucleul administrativ. Adică de cei care protejează cenzura. Sic!!!

    

Comentariu publicat de Stancu Nicolae pe Mai 30, 2012 la 9:35pm

Domnule Răduș aș fi preferat să văd o critică la adresa unui poem, a unei creații literare sau a unei fotografii fără valoare și nu împotriva unor reguli care îmbunătățește calitatea acestui site.Am observat că deși sunteți un vechi membru Esențe nu aveți nici un fel de activitate.Este bine  a fi chiar un simplu consumator de frumos, dar a considera acest site ca un regim de tristă amintire este prea mult chiar și pentru un om care suportă. Dacă a nu jigni, a posta doar creații proprii, a nu plagia, a nu face politică etc contravine principiilor dumneavoastră, aveți libertatea de a părăsi acest site și a vă îndrepta atenția spre alte site-uri literare sau de orice altă orientare.Acest site plătește anual rețelei NING câteva milioane bune, pe care le suportă din propriul buzunar un om  care este  doar pensionar. Nu am văzut  să contribuiți vreodată cu vreun bănuț pentru bunul mers al acestui site. Vă simțiți însă un prizonier cenzurat lipsit de rația zilnică de libertate. Aveți domnule Raduș libertatea alegerii. Vă mulțumim că ne-ați suportat până acum.

Comentariu publicat de RADUS ION pe Mai 30, 2012 la 8:03pm

Jos cenzura .

Ma simt ca pe vremurile de trista amintire, dle Stancu.

Pe cand tichetele, ratia,ci (bi) de jud sau oras ?

Cat despre "maro in  tara RO", lipseste doar zabrelele din regulament cum bine sesizeaza dl vanghele, in rest , respect pentru toti cei cu coloana. 

Comentariu publicat de paulette cosma pe Mai 30, 2012 la 6:23pm

In regulamentul prezentat,sunt facute prcizari pe care nu  le cunosteam.

Multumesc!

Comentariu publicat de Alex Vâlcu pe Mai 30, 2012 la 5:13pm

Este foarte bine că aţi adus în actualitate regulamentul.

Am o problemă în ceea ce priveşte postările video. Am postat doar două filmuleţe. Cred că am mai încercat de zece ori, dar nu am reuşit să mai postez.

© 2015   Created by Stancu Nicolae.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor